DUURZAAM MET GREEN KEY

Een duurzame bedrijfsvoering is bij veel bedrijven een hot issue. Zo ook binnen de toeristische en recreatieve branche. Het internationale duurzaamheidskeurmerk Green Key geeft deze bedrijven de benodigde handvatten om de organisatie duurzaam in te richten. Belangrijke pijlers binnen dit keurmerk zijn: energie- en waterbesparing, recycling, milieuvriendelijk schoonmaken en het duurzaam inkopen van bijvoorbeeld voeding en textiel.

Duurzaam textiel en Green Key

Op het gebied van textiel stelt Green Key een aantal verplichte en optionele normen. De mate waarin naast de verplichte normen voldaan wordt aan de optionele normen bepaalt of een Brons, Zilver of Goud certificaat wordt afgegeven. Het voldoen aan duurzaam textiel is voor alle bedrijfssectoren (zoals hotel of bungalowpark) een optionele norm:

  • De deelnemer heeft minimaal 1 item badlinnen in gebruik dat is voorzien van een duurzaamheidskeurmerk.
  • De deelnemer heeft minimaal 1 item bedlinnen in gebruik dat is voorzien van een duurzaamheidskeurmerk.
  • De deelnemer heeft minimaal 1 item tafellinnen in gebruik dat is voorzien van een duurzaamheidskeurmerk.

BONUSNORM: De deelnemer koopt bovenop de bovenstaande normen nog minimaal 1 textiel product structureel verantwoord in.

HeboVanDijk en Green Key

De duurzame textielcollectie van HeboVanDijk bespaart het milieu met behoud van comfort en kwaliteit voor de gasten en voldoet aan de gestelde normen vanuit Green Key. HeboVanDijk is gecertificeerd voor de duurzaamheidskeurmerken GRS, OCS/OCS Blended en GOTS. GRS (Global Recycled Standard) staat voor textiel dat voor minimaal 50% bestaat uit gerecyclede vezels. Bij HeboVanDijk is dat percentage maar liefst 80%! De keurmerken GOTS (Global Organic Textile Standard) en OCS (Organic Content Standard) verzekeren de biologische status van ons textiel. Daarnaast voldoen alle HeboVanDijk artikelen aan de OEKO-TEX® Standard 100 norm en zijn daarmee vrij van schadelijke stoffen, die bijvoorbeeld voor huidirritatie kunnen zorgen.

Duurzame collectie e_cotton

Naast de standaard duurzame collectie horecalinnen biedt HeboVanDijk een unieke duurzame horecatextiel collectie onder de naam e_cotton: een kleurrijk assortiment bedlinnen en badlinnen met bio-katoen (OCS Blended label). Met keuze uit een vijftal kleuren, zodat u altijd een passende keuze kunt maken voor uw accommodatie.

Op zoek naar duurzaam textiel voor
Green Key certificering?

Mocht u meer informatie wensen over onze duurzame textielcollectie ten behoeve van uw Green Key certificering?
Neem dan contact op met HeboVanDijk.

Contact